15/05/07
Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de düzenlenen 52’nci Eurovision Şarkı Yarışması’nda birinciliği kazanan Sırbistan “Molitva” (Dua) isimli şarkısı, Arnavut “Ndarja” (Ayrılık) şarkısına çok benzediği, özelikle de nakarat melodisinin aynı olduğu idda ediliyor. Söz konusu şarkı, 2006 yıllında Arnavutluk’ta düzenlenen TOP FEST Şarkı Yarışması’nda şarkıcı Soni Malaj tarafından söylenmişti.
Arnavut sanatçı Soni Malaj, NTV’ye yaptığı açıklamada, “Sırbistan’ın şarkısını duyunca şaşırdım. Bir anda sandım ki benim şarkım başlıyor. Şu anda kararı müzik uzmanlarına, son kararı ise Eurovision jürisine bırakıyorum” dedi.
Bir yandan da mutlu olduğunu belirten Malaj, “Mutluyum, çünkü Arnavut şarkısı beğenildi. Komşu bir ülke tarafından benim şarkımın çalındığı konusunda tartışmalar başladı” dedi.
Bu arada, “Ndarja” şarkının Makedon bestecisi ise kararı uzmanların vermesi gerektiğini belirtti.
52. Eurovision Şarkı Yarışması’nın ardından, sonucun politik olduğu ve Doğu Bloku ülkelerinin verdiği puanlarla Sırbistan’ın birinci olduğu yönünde tartışmalar başlamıştı.
byurun sarkı
https://www.youtube.com/watch?v=mn0WAvFh9GQ